Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Aralık 2012 Salı

BENİM KOLAY POĞAÇAM

bu poğaçayı öğrendikten sonra bir daha mayalısını ne zaman yaptım bilmiyorum.
hem daha kolay,hemde mayalısı mideme dokunuyor diyorsanız eğer bu dokunmayan türünden:)
içi de yumuşak oluyor.ister sade yapın isterseniz içine canınız ne istiyorsa o harçtan koyun her türlü süper oluyor.asla sizi yarı yolda bırakmayacak bir tarif.
ama bazen kullandığımız yağın ve unun markası birde fırınımızın ayarı bu durumu cok etkliyor.yüzde yüz tutar dediğim bir tarifi veriyorum sonra ardından hemen duyuyorum ama olmadı ki bu...
bu sefer bazen üzülüyorum:D
ama artık alıştım yani ne yapayım bir çok faktör olabilir tutmaması için.
mesela en önemli durum bence ruh haliniz.yemek yaparken yada hamur yoğururken veya kek çırparken içinizde evham -isteksizlik yada sevmediğiniz birini ağırlama isteği varsa işte o zaman inanın o kek hamur kalıyor,poğaça mayalanmıyor...
sevgimizi katma olayımı yoksa negatifliğimizi saçma durumumu bilmiyorum işte okadarını...
lütfen ne yapacaksanız içinizden geldiği için yapın,mecburiyet için değil,mutfağı ben terapi olarak görüyorum kendime belki de bundandır yaparken herseyi unutup mutlu oluşum.
haa bir oje sürerken cok mutlu olurum bir de yemek yaparken:DDD
eee nerede bu tarif diye isyanlarda olanlar tamam sustum...

MALZEME:
iki su bardağı yoğurt.
bir su bardağı sıvı yağ
ıkı yumurta
bir tatlı kasığı tuz
bir cay kasığı sirke
ıkı paket kabartma tozu

YAPILIŞI:
ıkı yumurtadan bırının sarısını kenara ayıralım onu uzerıne suruyoruz.
diğerlerini kıralım kabın içine,tüm malzemeleri ekleyıp yoğuralım.hamur kendini hemen toparlayacak ve ele yapışmayan yumusak bır hamur elde edecekseniz...
aldığı kadar un bu yuzden dedim markasından fark edeceği için...
ben piyale yada sinangil kullanıyorum.
ha birde yoğurt cok yağlı olmazsa daha kıvamlı oluyor poğaça...
hamuru bir yerde 30 dakika üzeri nemli bir bezle kapanmıs halde bekletın.
daha sonra fırını ısıtın .
hamura istediğiniz sekli verin.uzerini bir bıcak ıle sekillendirin size kalmıs.
yumurta sarısı surun.
isterseniz susam corekotu serpin...
180 derecede 25-30 dakika pişirin

Hiç yorum yok: