bu tarifi daha evvel çalıştğım cafede yapıyorduk ve en sevilen tatlılar arasındaydı...
yapım aşaması çok kolay,ölçüleri ve malzemesi çok basit.servisi bir kare dilim browni üzerine br top vanilyalı dondurma ve uzerine kakaolu sos dökerek yapıyorduk...
keki ilk yaptığınızda sıcak olarak bu sekilde dondurma ile servis yapabilirsiniz,dondurma keki ıslatır ben sevmem diyorsanız sadece sos ılede servis yapılır...
bir gun sonra kek kendiliğinden sertleşiyor ama mikroda servisten evvel ısıtınca yenıden aynı tazelik ve yumusaklık oluyor.
8 dilim çıkıyor bırde bu malzemeden...
MALZEME:
3 Yumurta
1 su bardağı toz seker
1/2 cay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
ıkı yemek kaşığı toz kakao
bir paket vanılya-yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı dövülmüş fındık yada ceviz
YAPILIŞI:
yumurta seker ile çırpılır ve ıyıce beyaz olana kadar köpürtülür...sonra ıcıne sıvıyağ ve sut eklenir...
kalan malzemelerde ilave edilir ve gayet kıvamı koyu bir kek hamuru elde edilir.
175 derece 35-40 dk. pişirilir...
fırından cıkınca uzerıne nemli bir bez örtülür...
kek ılınınca kesilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder