bu tarif bildiğim tüm kadınlara sorularak,deli cesareti ile uygulamaya geçilmiş olan bir tariftir.
yaptım ,oldu:)
çok düşündüm,yapmayayım dedim,olmaz dedim,kötü olursa dedim.ama tüm dediklerimi yuttum.oldu hemde cok guzel oldu.bundan kelli birisi yapsa da yesem diye bekleyeceğim bir şey değil bu.
çocuklar içinde bir o kadar besleyici,tok tutucu bir yemek.
yapmaya karar verdiyseniz eğer bir gün sonra yiyeceksiniz demektir haberiniz olsun.
içindekiler:2 su bardağı buğday(herhangi bir özelliği yok buğdayın gittim marketten aldım,sanırım asure zamanı olduğu için heryerde gayet rahat ve bolca bulunuyordu)
bir su bardağına yakın kırmızı et(kuşbaşı doğranmış)
bir su bardağı süt
sıvıyağ,tereyağ,pulbıber,tuz,su
yapılış:
bir gece evvelinden sıcak su ile buğdayı bir tencere içine alıp ıslatıyoruz,ağzı kapalı bekletiyoruz.
ertesi gun yapmaya karar verdiğimiz vakit elimizde buğdayı ovusturarak yıkıyoruz,kendine has bir kara suyu cıkıyor,hemde kabuklarını atıyor buğday...
eğer düdüklü tenceremiz yoksa pişmesi uzun sürüyor bunun ıcın ilk evvel haşlamamız gerekiyor.
eğer düdüklü tenceremız varsa etleri biraz sıvıyağda kavuruyoruz,üzerine 4 su bardağı kadar sıcak su ekliyoruz ve etlerin suyu çıkana kadar kaynatıyoruz.
bu et suyunun içine buğdayı katıyoruz.düdüklünün ağzını kapatıp 20 dakika kadar pişiriyoruz.
sonra buğdaya bır su bardağı sut ekliyoruz,tahta kasıkla orta ısıda buğdayları dove dove ıyıce pişiriyoruz neredeyse 30 dakika kadar.
artık buğday ıyıce lapa olacak kendini salacak.kıvamı koyulaşacak.
etler tel tel olacak.tahta kasıkla dovmemizden dolayı.
servıs yapmadan evvel tereyağ ve pul bıberı eritelim,keşkeği tabağa alalım,kasıkla aralarını acalım,tereyağ ve pulbıberli sosuda dokerek mumkunse sıcak servıs edelim ve yıne mumkunse keşkeği o gun bitirmiş olalım.
ertesi gune kıvamı ıyıce koyulaşacak ve ısıtmamız zorlaşacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder