Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
21 Aralık 2012 Cuma
ÜÇ PEYNİRLİ KİŞ
nerede yediğimi hatırlamaya çalışıp durdum,evet evet ben bunu çok severek daha da guzelini ve farklısını kahve dünyasında yiyiyorum:))
üç peynirli ve içinde mis gıbı közlenmiş biber olan minik minik kişler...
işte bundan esinlenerek birazda hayatımda ıkıncı kez kiş yapma girişiminde bulunarak içimde her zaman ki deli cesareti ile basladım yapmaya.
biraz hamuru hakkında bilgi edindim önce,nedir nasıl olur.çünkü en son oğlumun ikinci yaş doğum gününde kabaklı kiş yapmıştım ve cok beğenilmişti...
küçük bir borcam yapmış olmama rağmen 6 dilim çıktı ve severek yedik...
yalnız itiraf etmem gerekirse hamurun içinde ki haşhaş enfesti.
malzeme:
hamuru için:
bir su bardağı yoğurt
125 gr.tereyağ yada katı yağ
yarım su bardağı sıvı yağ
bir cay kasığı kabartma tozu
1 yumurta,iki yemek kaşığı mavi haşhaş
bır cay kasığı tuz
iç malzeme:
1 sur bardağı lor peynırı
1yumurta,ıkı yemek kasığı süt
2 yemek kaşığı kadar koyun peyniri(beyaz peynır)
yarım su bardağı kadar rende kaşar peynır
iki buyuk boy kırmızı bıber közlenmiş.
dereotu-maydanoz
beyaz susam
yesıl zeytın.
taze soğan
öncelikle hamuru hazırlıyoruz,margarını ben erıtıp ılıtarak yapmıstım ama vaktınız varsa dısarıda oda sıcaklığında bırakmak ve hamuru bu sekilde yapmak daha guzel olur.
hamurun üzerine nemli bir örtup buzdolabında bekletıyoruz.
iç malzemeyi hazırlayana kadar beklettım ben makul olan suresi nedir bilmiyorum:)))
sonra bir kabın ıcerinde iç malzemeyi karıstıyoruz,ince ince yesillikleri doğruyoruz.kozlenmiş biberin cekirdeklerini cıkarıp küp küp doğruyoruz...
bir yumurta kırıp karıstırıyoruz iyice.iç harcın mıktarına gore ve içinde ki sebzenın sulanma durumuna gore yumurtayı coğaltıp kıvam vermek ıcın un ekleyebiliriz ama peynırli olduğu ıcın gerek duymadım ben...
hamuru tart kalıbına yada yuvarlak cam borcama guzelce yayıyoruz.kenarlarını yukselterek...hamurun zemınıne kabarmasın dıye delikler acıyoruz catalla.
yada yağı kağıt serıp fasulye falan koyup ağırlık yapabiliriz.
hamur bu sekilde bır 10 dk. pişiyor 180-200 derecede...
sonra iç malzemeyi ekliyoruz,dilim yeşil zeytınide ekliyoruz ve bir 10-15 dakika daha pişiriyoruz.işte kişimiz hazır...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder