eskide kaldı artık yağda kızarmış patatesler,aramıyoruz vallahi hiç...
aman ne kadarda büyük külfetmiş anacım,hemde sağlık açısından yağlı falan .böylesine geçmek bizim için hayırlı oldu.20 bilemedin 25 dakikada hazır oluyor hem sabah kahvaltısına hemde akşam yemeğinde bir ana yemeğin yanına acayip yakışıyor.
öğle vaktide yiyebilirsiniz size kalmış:))
mesela ben yiyiyorum ,pehhh acayip doyurucu arkadaş...
nasıl isterseniz o şekilde yapın.aklına o gün hangi baharat takıldıysa karıştırın ...
ben genellikle kekik-tatlı toz biber mutlaka ekliyorum...bu hiç değişmiyor.
ama geri kalanlar o anki ruh halime göre çeşitleniyor.
mesela fotoğrafta gördüğünüz patateslerin içinde yoğun olarak biberiye var ona eşlik eden çörek otu var.
elma dilimleri şeklinde doğradığınız patatesleri buyukçe bir kaba alın içine patatesin miktarına göre sıvı yağ(zeytinyağ) gezdirin...sonra içine istediğiniz baharatları ekleyin ve iyice harmanlayın...
ben bazen içine üç dört yemek kaşığı kadarda süt ekliyorum daha yumusak oluyorlar sanki::))
sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün.
200-220 derecede 20 dakika pişirmek kafi geliyor.fakat patatesin türüne göre bu süreyi siz ayarlarsanız daha guzel olur.arada gelip gözatmak işe yarıyor kızarmaya başlayınca anlaşılıyor zaten.
patatese en çok yakışan bir başka baharatta kişniştir.bir kez sadece yalın kişniş kullanın bakın enfes olacak tadı...içine koyabilecekleriniz taze fesleğen olabilir,taze nane mesela.ince ince kıyılmış...
farklı baharatlar derseniz şunlar çok yakısıyor:
biberiye-çörekotu-haşhaş-beyaz susam-kekik-pulbıber-kimyon-tane karabiber-fesleğen-reyhan vb...
tamamiyle damak tadınıza kalmış,yaratıcılık sizin elinizde:))
2 yorum:
Arkadaşlarda pek çok kere yedim ama kendim denemedim yapmayı, senin tarifinle ilk olsun yapışım,yarın yemekli misafirlerim var,biri elma dilimli patateslerin olsun ikramım :)ellerine sağlık canım :)
ayyy canım benım inşallah çok güzel olur,bizler cok beğeniyoruz misafirlerinde çok beğenir.öpüyorum
Yorum Gönder