Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
27 Aralık 2012 Perşembe
KIŞ TURTASI
dün evde misafirin varoluşu benim içimde ki hamarat delinin dikkatinden kaçmadı.halbuki hiçbirşey yapmayacaktım güya.duramadım durduramadım kendimi:))
akşamüstüne doğru çaldı bizim delinin kalk borusu.aklımda elmalı turta yapmak vardı...ama masanın üzerinde duran portakal benim aklımı çeldi.sonra buzdolabını açtım malzemeleri tamam edeyim derken oradan havuç cilveli bir şekilde göz kırptı duramadım onu da aldım...
elma zaten hazır ve nazır bekliyordu yerinde...bir baktım dövülmüş bir şekilde fındık bile hazır.dedim ki içimden bana içimde ki hamaratın bir oyunumu bu :))
herşey o kadar düşeştiki.yani bu şekilde ortaya bir karışık çıkarmamak ayıp olurdu...
uzun zamandır turta yapmamıştım elmalı kurabıye ile yetiniyorduk.
nerede okudum hatırlamıyorum ama kiş hamurunun şekerlisi de tart hamuru oluyormuş öyle kalmış kulağımda sanki...baktım evde puda şekeri de yok.eee dedim ne gerek var mevyelerin şekeri yeter bile.
başladım yapmaya...
şimdi tarife geçelim o vakit.
Malzemeler:
yarım paket margarin
yarım cay bardağı sıvıyağ
bir yumurta
bir su bardağı kadarda yoğurt
yarım pak. kabartma tozu
bir pak. vanilya
aldığı kadar un+bir tatlı kasığı mahlep
harcı için:.
iki elma+bir havuç+yarım portakal kabuğu rendesi ve suyu+bir portakal minik minik doğranmış+bir su bardağı fındık+ıkı yemek kaşığı tarcın
Yapılışı:
önce hamuru yoğurup buzdolabına aldım.sonra bir tavanın içine elma ve havucu rendeledim,portakalları ekledim diğer malzemeleride katıp kısık ateste pişirdim,suyunu saldı meyveler sonra yuksek ateste hemen suyunu çektirdim.soğumaya bıraktım.
hamuru bir borcama yaydım guzelce,hamurdan uzerıne kafes yapmak için az bişi ayırdım.
soğuyan harcı doktum hamurun uzerıne.
sonra ben az hamur ayırdığım için kafesi tam yapamadım komik bir kafes oldu ama olsun:D
180 derecede ısıtılmıs fırında 25 dakıka kadar pişirdim.
daha sonra fırından çıkınca uzerını bır bezle kapadım kurumasın ve sertleşmesin diye...
bir de şu var eğer ki siz şekerli olsun diyorsanız damak tadınıza göre hamuruna bir su bardağı kadar pudra şekeri ekleyebilirsiniz.ama bence bu şekilde harikaydı...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder